U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Verzorging van je Hairextensions

Gepost 2015/12/26

Je hebt Hairextensions laten plaatsen, waarschijnlijk ben je gelijk verslaafd (net als bijna alle vrouwen met hairextensions) en wil je je extensions zo lang mogelijk dragen en goed verzorgen.
Ik heb hier wat tips om je wax extensions zo lang mogelijk mooi te houden.

- Voorbehandeling, is erg belangrijk. Je haar moet, voor het plaatsen van de extensions, goed gewassen zijn met een deep cleaning shampoo. Dus geen conditioner gebruiken maar alleen shampoo. Dit is goed voor de hechting van de extensions.

- Laat je extensions inzetten door iemand die hier ervaring mee heeft. Je ziet vaak dat extensions niet goed blijven zitten, als het door een onprofessioneel iemand gezet is.

- Wacht na het plaatsen van de extensions een dag voordat je je haar gaat wassen. Zo geef je de wax de tijd om goed uit te harden.

- Gebruik de juiste verzorgingsproducten. Let goed op de shampoo. Tegenwoordig zitten er in veel shampoo's siliconen die het haar zo glad maken dat de extensions er uit glijden. Bij twijfel kan je de ingrediënten bekijken of het navragen bij je hairextension specialist. Ik geef tijdens het plaatsen altijd uitgebreid advies over shampoo.
Conditioner kan altijd gebruikt worden. Kijk wel uit dat je het niet te lang op de bondjes laat zitten. Hierdoor kunnen de bondjes zacht worden.
Gebruik ook geen olie op de bondjes en op je hoofdhuid. Hierdoor gaan ze glijden.
Het is aan te raden elke week een masker in je extensions te doen. Dit houd het haar mooi zacht.
Ook een leave-in conditioner is fijn om te gebruiken. Dit kan in droog of vochtig haar en kan elke dag gebruikt worden.

- Borstel de extensions elke dag goed uit. Gebruik hiervoor een speciale extensions borstel. Klanten krijgen bij mij een borstel bij het plaatsen van hairextensions. Borstel helemaal over je hoofdhuid heen, zodat de haren die tussen de bondjes blijven zitten ook mee geborsteld worden en niet gaan klitten. Borstel je haar ook goed door voordat je gaat douchen.

- Na het douchen is het niet verstandig om je natte haar uit te borstelen. Föhn het eerst droog. Wil je wel je haar borstelen als het nat is, houdt het dan bij de bondjes vast en borstel voorzichtig. Haar is altijd zwakker en breekbaarder als het nat is.

- Zwemmen met extensions is geen probleem. Wel is het verstandig om je haar bij elkaar te binden in een staart of vlecht.

- Was je haar altijd met de lengtes mee. Gooi het niet helemaal door de war, daardoor kan het onnodig gaan klitten.

- Houd de waxjes los van elkaar. Het beste kan je elke dag met je handen door je haar om te voelen of de waxjes nog los van elkaar hangen. Is dit niet het geval en voel je dat er 2 aan elkaar zitten. Trek deze dan voorzichtig los van elkaar. Dit komt doordat de uitgevallen haren uit de bondjes gaan steken en aan elkaar gaan klitten. Als je dit goed bijhoudt voorkom je dat het gaat klitten en kan je langer doen met je extensions.

- Merk je dat je de waxjes niet meer los van elkaar kan houden, laat ze er dan uithalen. Te lang blijven lopen met klitten kan beschadiging aan je haar betekenen. Je haar kan dan af gaan breken en dit moet je voor zijn!

Ik wens jullie allemaal veel plezier met jullie hairextensions!