U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Verwijderen van Wax Extensions

Gepost 2016/11/09

Inmiddels heb ik ruim 6 jaar ervaring met hairextensions. Dus ook met het verwijderen van hairextensions. En ik hoor zo af en toe hele gekke dingen voorbij komen wat betreft het verwijderen van hairextensions. Het is belangrijk dat je extensions op de juiste manier gezet worden maar ook dat ze op de juiste manier verwijderd worden, want ook door verwijderen is het mogelijk je eigen haar te beschadigen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!


Ik werk zelf met de verwijdertang van Balmain de Quick remover. De naam zegt het al, hiermee kan ik snel en zonder schade je wax extensions verwijderen. Veel salons weten volgens mij niet eens van het bestaan af, of ze vinden hem te duur. Dat is hij ook! En zeker als hij al na een aantal maanden kapot gaat (dat heb ik zelf ook al een aantal keer meegemaakt).
Veel salons werken met losse verwijdervloeistof en een los knijp tangetje. Vaak gewoon gekocht bij de bouwmarkt. Deze tangetjes hebben een scherp randje en zijn zeker NIET geschikt om je hairextensions te verwijderen. Als hier te hard mee geknepen wordt in je haar breekt het je haar echt af! Dit zie ik helaas echt voorbij komen in mijn salon.
Met de Balmain Quick remover gaat het verwijderen snel en zonder schade. Dus let er goed op bij het verwijderen hoe het wordt gedaan.

Ik kan in ieder geval niet zonder de Quick Remover!

Lees de rest van deze post »

Tape Extensions

Gepost 2016/10/20

Ben jij al bekend met Tape Extensions? Heel veel vrouwen nog niet. Of ze denken dat tapes nooit kunnen blijven zitten in je haar. Niets is minder waar!
Tape extensions zijn erg geschikt voor breekbaar, dun en normaal haar.

Ik heb de voordelen van deze extensions even voor je op een rijtje gezet:

- De tapes zijn super snel ingezet. Dus geen uren zitten zoals je bij de meeste hairextensions moet doen. Binnen een uur kan er een mooie verlenging gemaakt worden.

- 100% Remy Indisch haar en 100% cuticle-on. Het haar is dus niet ontdaan van de haarschubben en niet behandeld met siliconen. Daardoor behoudt het zijn kwaliteit en is het mogelijk deze extensions 3 keer opnieuw te plaatsen.

- De aanhechting van de tape is zo dun en handgestoken dat hij onzichtbaar is in je haar. De tapes zijn er in 3 verschillende afmetingen. Voor een nog mooier resultaat zijn ze allemaal te combineren met elkaar.

- Verkrijgbaar in verschillende lengtes. 30 cm, 40 cm, 50 cm en 60 cm.

- Er zijn veel mooie kleuren en zelfs ook ombré kleuren aanwezig. Ze zijn eindeloos te combineren met elkaar. Er zijn vele mogelijkheden om te spelen met kleuren. Ik hou er van!!!

Wil je meer weten over de tape extensions? Een advies gesprek is bij mij altijd vrijblijvend. Zo kan ik kijken of de tape extensions bij je passen en wat de mogelijkheden zijn.
Afspraak maken?

Lees de rest van deze post »

Zijn Wax Extensions schadelijk voor je haar?

Gepost 2016/03/01

Elke vrouw heeft het waarschijnlijk weleens gehoord.. ''hairextensions zijn slecht voor je haar''. Maar waar wordt dit nou eigenlijk op gebaseerd??
Ik heb inmiddels jarenlang ervaring met het plaatsen en verwijderen van Hairextensions, en heb al veel hoofden voorbij zien komen. Over het algemeen is het zo, dat als je hairextensions goed gezet zijn, en je verzorgd het goed met de juiste producten, er eigenlijk niks kan gebeuren. Toch zijn er wel uitzonderingen, de conditie van je hoofdhuid/haarzakjes kunnen beïnvloed worden door stress, veel blonderen, medicijnen en chemo. Hierdoor kan je veel haaruitval hebben/krijgen waardoor de waxjes niet blijven zitten.
Ik heb hier een aantal punten waar je op moet als je de keuze hebt gemaakt om Hairextensions te gaan nemen.

- Het is heel belangrijk dat je je hairextensions door een professional laat zetten. Het ziel er simpel uit maar lang niet iedereen kan extensions zetten.
-Laat je hairextensions niet te lang zitten. Ik raad aan gemiddeld 3 á 4 maanden. Laat je ze toch langer zitten heb je de kans dat je haar af gaat breken omdat de plukjes waar de extensions aan zitten te dun worden.
- Voorkom klitten. Als je je extensions echt niet meer uit de klit krijgt is het verstandig je extensions er uit te laten halen. Hoe meer klitten, hoe meer schade aan je haar.
- Laat je extensions door een professional verwijderen. Die hebben hier de juiste spullen voor.
- Zet geen hairextensions als je last heb van extreem haaruitval en/of stress, bij medicijn gebruik, chemo therapie en als je haarzakjes heel erg beschadigd zijn door blonderen.

Hou je je hieraan, dan zal je zien dat je heel veel plezier kan hebben van het dragen van Hairextensions!

Lees de rest van deze post »

Waarom kiezen voor Wax Extensions?

Gepost 2016/01/22

Bijna elke vrouw heeft wel wat aan te merken op haar haar, maar wat doe je daar nou aan?!
De één knipt het kort, de ander loopt al jaren te tobben met clipjes. Er zijn zelfs vrouwen die hun haar altijd bij elkaar binden.
Alle vrouwen die bij mij de salon verlaten gaan stralend de deur uit. Ze zeggen niet voor niks ''als je haar maar goed zit''.

Wanneer kies je nou voor Wax Extensions?

Wax Extensions is een systeem dat voor 3 á 4 maanden vast zit aan je haar. Daardoor voelt het net alsof het je eigen haar is. Geen getob meer elke ochtend met losse clips, maar een mooie volle bos met haar. Je staat er mee op en je gaat er mee naar bed!
Wax Extensions zijn geschikt om je haar op te vullen met wat extra volume, dit is voor de vrouwen die erg dun haar hebben.
Voor vrouwen die al jaren dromen van langer haar is het ook mogelijk om een verlenging te maken.
Ik zie ook veel vrouwen voorbij komen die hun haar afgeknipt hebben en het graag weer lang willen hebben. Ook daarvoor zijn Wax Extensions een uitkomst! Je neemt gewoon een aantal keer Extensions totdat je eigen haar weer op de juiste lengte is.
Wat ook fijn is aan Wax Extensions dat je er alles mee kan doen. Het is werkelijk net als je eigen haar. Zwemmen, sauna, sporten kan allemaal maar wel met de juiste verzorging.
Je moet niet denken, ik neem Extensions en ik ben klaar. Extensions vraagt vaak meer werk als haar zonder Extensions. Ten eerste heb je veel meer haar, dus dat betekend veel langer fohnen. Ook het steilen en krullen duurt langer omdat je meer haar hebt. Maar geloof me, het is het allemaal waard!
Wat betreft de kleur hoef je je ook geen zorgen te maken. De meeste merken Wax Extensions hebben genoeg kleuren. Met mengen krijg je eigenlijk altijd de kleur die het moet zijn. Wijkt de kleur toch wat af, dan is dit altijd op te lossen met een spoeling.
Denk er over na voordat je aan Wax Extensions begint. De meeste vrouwen zijn hier gelijk verslaafd aan en kunnen niet meer zonder.

Lees de rest van deze post »

Verzorging van je Hairextensions

Gepost 2015/12/26

Je hebt Hairextensions laten plaatsen, waarschijnlijk ben je gelijk verslaafd (net als bijna alle vrouwen met hairextensions) en wil je je extensions zo lang mogelijk dragen en goed verzorgen.
Ik heb hier wat tips om je wax extensions zo lang mogelijk mooi te houden.

- Voorbehandeling, is erg belangrijk. Je haar moet, voor het plaatsen van de extensions, goed gewassen zijn met een deep cleaning shampoo. Dus geen conditioner gebruiken maar alleen shampoo. Dit is goed voor de hechting van de extensions.

- Laat je extensions inzetten door iemand die hier ervaring mee heeft. Je ziet vaak dat extensions niet goed blijven zitten, als het door een onprofessioneel iemand gezet is.

- Wacht na het plaatsen van de extensions een dag voordat je je haar gaat wassen. Zo geef je de wax de tijd om goed uit te harden.

- Gebruik de juiste verzorgingsproducten. Let goed op de shampoo. Tegenwoordig zitten er in veel shampoo's siliconen die het haar zo glad maken dat de extensions er uit glijden. Bij twijfel kan je de ingrediënten bekijken of het navragen bij je hairextension specialist. Ik geef tijdens het plaatsen altijd uitgebreid advies over shampoo.
Conditioner kan altijd gebruikt worden. Kijk wel uit dat je het niet te lang op de bondjes laat zitten. Hierdoor kunnen de bondjes zacht worden.
Gebruik ook geen olie op de bondjes en op je hoofdhuid. Hierdoor gaan ze glijden.
Het is aan te raden elke week een masker in je extensions te doen. Dit houd het haar mooi zacht.
Ook een leave-in conditioner is fijn om te gebruiken. Dit kan in droog of vochtig haar en kan elke dag gebruikt worden.

- Borstel de extensions elke dag goed uit. Gebruik hiervoor een speciale extensions borstel. Klanten krijgen bij mij een borstel bij het plaatsen van hairextensions. Borstel helemaal over je hoofdhuid heen, zodat de haren die tussen de bondjes blijven zitten ook mee geborsteld worden en niet gaan klitten. Borstel je haar ook goed door voordat je gaat douchen.

- Na het douchen is het niet verstandig om je natte haar uit te borstelen. Föhn het eerst droog. Wil je wel je haar borstelen als het nat is, houdt het dan bij de bondjes vast en borstel voorzichtig. Haar is altijd zwakker en breekbaarder als het nat is.

- Zwemmen met extensions is geen probleem. Wel is het verstandig om je haar bij elkaar te binden in een staart of vlecht.

- Was je haar altijd met de lengtes mee. Gooi het niet helemaal door de war, daardoor kan het onnodig gaan klitten.

- Houd de waxjes los van elkaar. Het beste kan je elke dag met je handen door je haar om te voelen of de waxjes nog los van elkaar hangen. Is dit niet het geval en voel je dat er 2 aan elkaar zitten. Trek deze dan voorzichtig los van elkaar. Dit komt doordat de uitgevallen haren uit de bondjes gaan steken en aan elkaar gaan klitten. Als je dit goed bijhoudt voorkom je dat het gaat klitten en kan je langer doen met je extensions.

- Merk je dat je de waxjes niet meer los van elkaar kan houden, laat ze er dan uithalen. Te lang blijven lopen met klitten kan beschadiging aan je haar betekenen. Je haar kan dan af gaan breken en dit moet je voor zijn!

Ik wens jullie allemaal veel plezier met jullie hairextensions!

Lees de rest van deze post »